Logodna

- 14129 vizualizari
Logodna

Ai asteptat clipa asta de cand erai mica si te visai printesa. Acum se apropie si poti sa o traiesti ca pe un basm. Unii spun ca logodna e un obicei demodat, dar nu asa, e din nou la moda. Din punct de vedere sufletesc, este la fel de importanta ca si casatoria, pentru ca ea semnifica legamantul, declararea sentimentelor si binecuvantarea relatiei. Acum, sincer, nu iti place cum suna apelativul de "logodnica"? Nu doar cuvantul in sine este incarcat de semnificatii, ci intreaga stare, cu tot ce implica ea. Logodna este un izvor in care se amesteca fiorul unui inceput cu pulsul si fascinatia vietii in doi, e o stare plina de farmec.

Ce inseamna, de fapt, sa te logodesti?

Din punct de vedere religios, logodna este o slujba premergatoare cununiei religioase. De obicei se face o data cu cununia, dar poate fi facuta si separat.

Trebuie sa aveti doi martori, considerati si nasi. E bine daca sunt viitorii nasi de cununie, dar, daca nu se poate, pot fi prieteni apropiati.

Verighetele sunt foarte importante la logodna. Acestea pot fi de argint sau pot fi chiar verighetele de cununie. Preotul vi le va pune pe mana dreapta, acesta fiind semnul distinctiv al persoanelor logodite.

Tu trebuie sa ai un buchet de flori, iar nasii cate o lumanare, nu neaparat asa mare ca acelea pentru cununie.

Intre momentul logodnei si cel al casatoriei poate trece destul timp, insa, chiar daca nu exista nici un termen limita, preotii sfatuiesc sa nu fie prea lunga aceasta perioada.

Petrecerea de logodna se desfasoara  intr-un cadru restrans, doar cu familia si cativa prieteni apropiati.

Inelul de logodna este un obiect-simbol, semn al unirii pe viata intre viitorii soti. Nimic din alcatuirea unui inel nu trebuie sa fie intamplator.

 Forma circulara a inelului reprezinta dragostea impartasita si o legatura durabila.

 Pietrele folosite au la randul lor o simbolistica proprie.

 Rubinul face referire la culoarea sangelui celor doi logodnici, care se va tranforma intr-o singura culoare comuna, aceea a noii fiinte spirituale, care se naste prin casatorie.

Safirul este semnul fidelitatii reciproc.

Diamantul montat intr-un inel de logodna simbolizeaza recunoasterea puritatii fecioarei.

Cat despre fidelitate si puritate sa nu mai vorbim.

Click to share thisClick to share this